“vores torsdagslykkepille”

Gospel med hjertet

Copenhagen Gospel Singers (CGS) har eksisteret siden 2006 og hører ind under gospel organisationen Vild Med Gospel, der hører til i apostolsk kirke, hvor koret øver. (læs mere om organisationen under fanen “Vild med gospel”)

Om Copenhagen Gospel Singers

 

Koret tæller ca 110 medlemmer fordelt på 3 stemmegrupper; Sopran, Alt og Tenor (M/K)

Koret ledes af Laura Kjærgaard (2.plads i Xfactor 2008) og akkompagneres af en af Danmarks bedste gospel pianister: Kristof Jasik.

CGS er et amatør kor der godt kan lide at lære noget samtidig med at vi hygger os og har det sjovt – det skal være sjovt at synge.

CGS øver hver torsdag kl. 19 – 21.30 og derudover medvirker vi til gudstjenester, har egne sæson afsluttende koncerter (Sommer og Jul), er aktiv i det danske gospel miljø bl.a. ved Tivoli gospel Festivallen her i København, Gospel Aid mm. Vi arbejder på at komme mere ud og synge på bl.a. plejehjem, andre kirker mm.

CGS er et kor der sætter fællesskabet højt. Der er rummeligt, og plads til alle, inden for rimelighedens grænser og Vi omgåes hinanden med en god tone og et smil på læben.

Et mål for os i CGS er at vores øve aftener skal genere energi, glæde, håb, hjertevarme, ny læring, indlevelse og udvikling i musikalitet til den enkelte og som kor. Dette gør vi igennem humor i indstuderingen af sangene, variation af sange, bevægelse, sangteknik og bl.a. korøvelser i mindre grupper. Derudover har man mulighed for at øve på tekster og melodierne hjemmefra via vores interne forum på igroups.dk (som det er obligatorisk at være en del af som medlem af CGS)

Gospelmusikken har et budskab der er rodfæstet i den kristne tro, og vi bruger tid på at slutte vores øve aften af med bl.a. at kunne tænde et lys og bede en kort bøn som en fælles afslutning. Det er dog meget vigtigt at understrege at vi er meget forskellige og tror på forskellige ting – dette er der plads til i koret! Når bare man har respekt for sidemanden, er åben overfor sangenes budskab og selv tager stilling til hvad man tror på.

CGS er et kor der godt kan lide at give. Derfor har vi indsamling til vores koncerter til velgørende formål og deltager i velgørenheds arrangementer når vi kan.